Overzicht nieuwsbrievenNieuwsflits 51; Vrijwilligersdag NGS op 3 april gaat niet door!
Nieuwsflits 50; In memoriam Jan Reerink
Belangrijke data voor NGS’ers in 2020
Nieuwsflits 48; Nieuwe voorzitter en nieuw bestuurlid van de NGS
Nieuwsflits 47: Uitreiking Gemalenpluim 2019
Nieuwsflits 46-Onze voorzitter Herman Dijk overleden.
Copy of Nieuwsflits 45; Impressie Vrijwilligersdag NGS 2019
Nieuwsflits 44; Oproep nominatie NGS Gemalenpluim 2019
Nieuwsflits 43; Een (werkend) model van een stoomgemaal?
Nieuwsflits 42; Drijfriem aangeboden
Nieuwsflits 41; Smit kortsluit anker motor
Nieuwsflits 40; Belangrijke data voor NGS'ers in 2019
Nieuwsflits 39; Spare parts Ricardo R156
Nieuwsflits 38; Uitreiking Gemalenpluim 2018
Waardige afsluiting jubileumjaar met Ridder Jan Reijnen

 

Blijf op de hoogte:
E-mail:

Ik ontvang graag:
NGS Nieuwsflits

Waardige afsluiting jubileumjaar met Ridder Jan Reijnen

gemalen.nl  
 
Nieuwsflits nummer 37: Waardige afsluiting jubileumjaar met Ridder Jan Reijnen

Reeds geruime tijd stond vast dat de viering van 100 jaar De Tuut (in Appeltern) op 20 oktober 2018 zou worden afgesloten met een receptie.

Zo geschiedde. 

Rond 11 uur vanochtend was de voormalige kolenloods van De Tuut reeds goed vol met gasten, als de voorzitter van de Stichting Baet en Borgh (eigenaar en beheerder van o.a. De Tuut), Harry Keereweer, het woord neemt en alle gasten van harte welkom heet en de hoogtepunten De Tuut en met name van het jubileumjaar de revue laat passeren.

Vervolgens geeft hij het woord aan de Burgemeester van de gemeente Druten, Lucien van Riswijk, die, bij afwezigheid van de burgemeester van de gemeente Maas en Waal, namens de gemeenten de felicitaties zal overbrengen aan de jarige.

Al ras blijkt, dat de Burgemeester een andere boodschap gaat overbrengen. Hij nodigt namelijk Jan Reijnen, jarenlang voorzitter van de Stichting Baet en Borgh en o.a. bestuurslid van de NGS uit naar voren te komen. Hij vangt aan met een opsomming van de vele activiteiten die Jan op het vlak van het behoud van ons cultureel erfgoed in Nederland de afgelopen 25 jaar heeft uitgevoerd.

Deze opsomming eindigt uiteindelijk met "Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd , u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”, waarna hij Jan de bijbehorende versierselen opspeld, hetgeen met een geweldig applaus wordt onderstreept.

 

Hierna neemt Peter Nijhof, adviseur van de NGS, het woord om namens het bestuur van de NGS de kersverse ridder toe te spreken. Hij bedankt Jan met name voor zijn jarenlange collegialiteit in het NGS-bestuur en zijn altijd aanwezige optimisme, enthousiasme, creativiteit, vasthoudendheid enUitreiking Ridderorde aan Jan Reijnen doorzettingsvermogen ter bescherming en behoud van ons cultureel erfgoed.

 

Jan, ook langs deze weg, van harte gefeliciteerd met je mooie onderscheiding en we vertrouwen er op dat we nog jaren lang van jouw kennis en inzet gebruik mogen maken als bestuurder van de NGS. 

Met vriendelijke groet,
De Nederlandse Gemalen Stichting
www.gemalen.nl