Overzicht nieuwsbrievenNieuwsflits 36; Impressie Vrijwilligersdag NGS 2018
Nieuwsflits 35; NGS in de pers
Nieuwsflits 34; Willem Wolff prijs.
Nieuwsflits 33; belangrijke data in 2018
Nieuwsflits 32; Impressie 30-jarig jubileum NGS
Nieuwsflits 31; GMB nieuwe sponsor NGS
Nieuwsflits 30; Gemalenpluim NGS uitgereikt!
Nieuwsflits 29: Vertel Cafe oude stationaire motoren
Nieuwsflits 27: Oproep nominatie NGS Gemalenpluim 2017
Nieuwsflits 26: Impressie Vrijwilligersdag NGS 2017.
Nieuwsflits 25; Belangrijke data in 2017
Nieuwsflits 24; Foto-expositie gemalen Stichtse Rijnlanden
Flits 23; Peter Nijhof geridderd
Flits 22; Interesse in "De week van Ons Water"?
Flits 21; Impressie Vrijwilligersdag 2016 (Museumgemaal Cremer/Winschoten)

 

Blijf op de hoogte:
E-mail:

Ik ontvang graag:
NGS Nieuwsflits

flits 5 Wouda

gemalen.nl
Nieuwsflits nummer 5


Bedien zelf een stoommachientje tijdens het STOOMLAB op 21 april!
Op Tweede Paasdag organiseren het Woudagemaal en het Stoommachinemuseum opnieuw het STOOMLAB! Altijd al eens zelf een stoommachientje willen bedienen? Kom dan op 21 april vanaf 13:00 uur naar het Ir. D.F. Woudagemaal en bezoekerscentrum in Lemmer. De middag van Tweede Paasdag staat helemaal in het teken van stoom! Van stoomlocomobiles tot miniatuur stoommachientjes, je vindt ze in Lemmer. De hele middag worden een demonstraties gehouden door o.a. het merk Wilesco (zelf te bouwen miniatuur stoommachines) en verschillende hobbybouwers met hun mooiste zelf gebouwde machines. Zo kun je van dichtbij zien hoe deze machines werken en worden aangedreven door stoom, net als het Woudagemaal! Vanaf 13:00 uur wordt een spannende en leerzame activiteit georganiseerd voor kinderen vanaf 6 jaar: het STOOMLAB.
KOM OOK NAAR HET STOOMLAB! Wil je weten hoe een stoommachine werkt? Doe dan mee met ons STOOMLAB! Speciaal voor jou hebben we miniatuurstoommachines klaar staan, waardoor je de werking van stoommachines leert begrijpen. Je krijgt uitleg van één van onze vrijwilligers en mag daarna zelf een echte miniatuurstoommachine laten werken.
Bezoekerscentrum Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum. Jong en oud maken hier kennis met de techniek achter het stoomgemaal, het waterbeheer in Fryslân en zien hoe warmte energie wordt omgezet in bewegingsenergie. Kom het ervaren! Vorig jaar werden het Woudagemaal en bezoekerscentrum verkozen tot ‘Leukste Uitje van Friesland’ door de leden van de ANWB.
Meertalige beleving Ruim 80 enthousiaste vrijwilligers van de Stichting ir. D.F. Woudagemaal verzorgen zes dagen per week rondleidingen door het monumentale stoomgemaal. Om ook buitenlandse gasten te kunnen bedienen is er een audiotour app beschikbaar, waarmee bezoekers tijdens de rondleiding in hun eigen taal de verschillende onderdelen van het gemaal kunnen beleven. De Woudagemaal-audiotour is op vrijwel iedere smartphone gratis te downloaden.
Werelderfgoed UNESCO Het stoomgemaal uit 1920 is eigendom van Wetterskip Fryslân. Bij een hoge waterstand zorgt het Woudagemaal nog steeds voor droge voeten in Fryslân. In 1998 is het uitstekend onderhouden monument op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.
Meer weten? Kijk op www.woudagemaal.nl
Openingstijden Paasweekend: 1e Paasdag: Gesloten 2e Paasdag: 13:00 – 17:00 uur - STOOMLAB
Reguliere openingstijden (feb. t/m dec. + kerstvakantie): dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur zondag 13.00 - 17.00 uur
Entree t/m 5 jaar GRATIS Adres: Gemaalweg 1a, 8531 PS Lemmer Entree 6 t/m 16 jaar € 5,- Entree volwassene € 8,-

Met vriendelijke groet,
De Nederlandse Gemalen Stichting
www.gemalen.nl